U Vitezu je otvoren Prvi MGM Centar za revitalizaciju jetre i organsku terapiju. Centar se nalazi u Franšiznom centru BiH – hotel Central. Radi se o prvom Centru takve vrste u ovom dijelu Europe. Centar je zamišljen kao mjesto koje kroz svoj rad korisnicima približava problematiku oboljenja jetre (hepatitisi, ciroze, masna jetra…) na način da im pruža mogućnost uvida u vlastita zdravstvena stanja, kao i mogućnost informiranja o najnovijim svjetskim tehnologijama u procesu liječenja bolesti.

Kroz MGM Centar će djelovati MGM udruženje liječenih i oboljelih od hepatitisa, koje će za svoje članove i sve ostale zainteresirane kroz cijelu godinu organizovati predavanja i susrete s eminentnim stručnjacima iz zemlje i Europe.
Važnost otvaranja jednog ovakvog Centra nastaje iz potrebe da se oboljenjima jetre da veći značaj, kako bi se pravovremeno krenulo u prepoznavanje simptoma oboljenja i sprječavanju njihovog širenja.

Udruženje kroz Centar ima oformljen tim doktora kojeg čine doktori iz Švicarske, Slovačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji upotrebom modernih komunikacijskih tehnologija u kratkom vremenskom razdoblju donose mišljenja o svakom pojedinačnom slučaju.

Ne treba napominjati da je ovo prvi takav projekt povezivanja doktora iz nekoliko zemalja kroz koji će najveću korist imati upravo oboljeli.

Odgovori